Jämför Elpriser med Elmarknad

elmarknad jämför elavtal

Jämföra elpriser hos de bästa elbolagen

 

Med tanke på de elpriser och den elmarknad som råder i dagsläget är det väldigt många som drabbats av ekonomiska bekymmer såväl som problematik när det kommer till att förse hemmet med tillräckligt mycket el. Att jämföra elpriser är därmed något som alltfler gjort under den senaste tiden, det för att säkerställa att man har det bästa erbjudandet hos ett det bästa elbolaget.

Oavsett hur du har påverkats av den rådande elmarknaden är det ett faktum att man bör jämföra elpriser innan man väljer vilket elbolag man ska teckna elavtal hos. Det oavsett om man har ett redan befintligt elavtal (och vill byra) eller om man ska teckna ett helt nytt sådant. Ta del av vår guide nedan för att hitta det bästa elbolaget för dig!

Sänk dina elkostnader genom att jämföra elpriser

Den främsta anledningen till att jämföra elpriser är att det kan bidra till att du kan minimera dina elkostnader rätt rejält. Genom att jämföra elpriser och olika elavtal hos elbolag kan du hitta det alternativ som passar dig bäst efter dina personliga förutsättningar och preferenser. På så sätt säkerställer du att ditt elavtal ger dig det du vill ha och behöver till bästa möjliga pris. Vilket som är det bästa elbolaget beror på vad just du söker!

Jämför och teckna elavtal hos Elmarknad.se

Hos elmarknad.se kan du enkelt och smidigt jämföra elpriser och byta elavtal för att optimera dina elkostnader. Genom denna jämförelsetjänst kan du inte bara jämföra och teckna billiga elavtal, utan där kan du även jämföra olika elbolag för att hitta ett med hög miljövänlighet och kundnöjdhet som passar dig.

Elmarknad.se är en mycket smart tjänst som kan hjälpa dig att spara pengar! Det oavsett om du vill teckna elavtal med rörligt elpris eller fast elpris. På deras sajt kan du jämföra elbolagens elavtal utifrån dina egna preferenser.

Sök dig fram bland de olika alternativen genom att sortera dina sökningar efter kategorier som rörligt elpris, öre eller kr per kWh, lägsta påslag, fasta avgifter och x kr i rabatt. Allt för att du ska hitta det bästa elbolag och bästa elpriset.

elområden sverige
Elområden i Sverige

Elmarknad.se – din smarta jämförelsetjänst online

Det finns mängder av fördelar med att vända sig till Elmarknad.se då man vill jämföra elpriser och teckna nytt elavtal från det bästa elbolaget. På deras sajt kan du snabbt och smidigt jämföra flera tusen elavtal hos över 150 elbolag i hela Sverige. Du kan jämföra elavtal från alla Sveriges elbolag, bland annat från några av Sveriges största elbolag som Göta energi, Nord pool, Vattenfall, Fortum och Skellefteå kraft.

Jämför elpriser och hitta det billigaste alternativet för dig

Elmarknad.se är lika proffsiga och personliga mot deras redan befintliga kunder som de är mot nya kunder som vill sänka sin elräkning. Du som ny kund kan hitta många riktigt bra erbjudanden där du kan få x kr i rabatt hos elbolag som erbjuder pålitliga elavtal. Med denna tjänst kan du välja det bästa elavtalet i ditt elområde och spara flera hundratals kronor per år!

Trygga och bra miljöval

Jämförelsetjänsten strävar framförallt efter att du ska kunna göra trygga val av elbolag, där du känner att du hittar det mest prisvärda alternativet samtidigt du gör gör ett bra miljöval. Med fokus på grönare och billigare energikonsumtion bidrar Elmarknad.se till bättre förutsättningar för både kund och miljö.

Du som kund kan fatta mer medvetna och aktiva beslut som rör din elkonsumtion, vilket i sin tur påverkar såväl dina kostnader som din miljöpåverkan. Med möjlighet att ta del av denna ökade transparens kring Sveriges elmarknad och din egen konsumtion ökar dina chanser att göra val där du får ta del av det mest förmånliga erbjudandet utifrån dina personliga preferenser. Nöjda kunder och bättre miljöval som gynnar samtliga parter.

Jämför Solceller hos Elmarknad.se

Önskar du installera solceller för att själv kunna styra över din elproduktion och minska dina elkostnader kan du via samma tjänst jämföra solcellsleverantörer för att hitta bästa solceller för dig. Alla jämförelser sker utifrån dina personliga behov och önskemål, smidigt och enkelt online. Tjänsten finns tillgänglig kostnadsfritt dygnet runt.

Bör jag byta elbolag och teckna nytt elavtal?

För en del kan det kännas helt onödigt att jämföra elpriser för att potentiellt byta elavtal. Det framförallt om man redan har tecknat ett elavtal hos ett specifikt elbolag som sträcker sig över en viss period. Självklart kan man jämföra elpriser ändå, men med ett bundet elavtal finns det inte mycket du kan göra för att påverka dina egna kostnader. På både gott och ont.

Om du däremot inte har ett bundet elavatal eller är på sluttampen av ett elavtal kan det vara smart att jämföra elpriser. Detsamma gäller om du flyttat eller gjort några förändringar i din bostad som kan komma att påverka din elförbrukning – då kan det i många fall vara ett bra läge att byta elbolag och teckna nytt elavtal.

Att hitta det bästa erbjudandet och göra ett aktivt val utifrån sina unika behov och önskemål kan dock vara svårt. Elpriserna och de olika elbolagens villkor förändras varje dag. Det är just där som en tjänst som Elmarknads.se kommer mycket väl till pass, där du på en och samma sajt kan jämföra elavtal från alla Sveriges elbolag och hitta det bästa alternativet för dig.

Vilka faktorer påverkar mina elkostnader?

De faktorer som främst påverkar dina elkostnader är elområde, avtalstyp och förbrukning. Hittar du det bästa elavtalet i ditt elområde kan du sänka dina kostnader trots att din förbrukning hålls på samma nivå som tidigare. Samtidigt kan du med gott samvete känna att du gör ett bra miljöval och att du bidrar till utvecklingen av Sveriges olika elbolag.

Genom att jämföra elpriser hos Elmarknad.se får du en tydligare bild av vilka alternativ du har att välja mellan på marknaden, så att du till slut kan hitta det elbolag som erbjuder bästa elavtal för dig. Trots att det till slut landar vid ett elavtal som ger dig minskade elkostnader med några få öre per kWh innebär denna förändring att du kan spara pengar och göra en insats för miljön.

Teckna elavtal – är fast eller rörligt elpris bäst?

När du ska teckna ett nytt elavtal är det viktigt att du ser till dina personliga förutsättningar och preferenser för att ditt val ska bli så förmånligt som möjligt utifrån din unika situation. Där är bland annat frågan om elkostnad en viktig faktor.

En aspekt som kan komma att påverka dina elkostnader är om du valt ett elavtal med rörligt pris eller om du valt ett elavtal med fast elpris. Beroende på vilken situation du befinner dig i och hur din elkonsumtion ser ut i hushållet kan det ena alternativet passa bättre än det andra. Värt att ha i åtanke när du jämför elavtal.

Fast elpris

Ett fast elpris innebär att dina totala elkostnader förblir detsamma oavsett hur mycket el du förbrukar och trots att elmarknaden förändras. Detta kan exempelvis vara fördelaktigt om du bor i ett stort hus eller om du förbrukar väldigt mycket el varje månad.

Rörligt elpris

Ett rörligt pris innebär istället att dina elpriser förändras i takt med din konsumtion såväl som marknadsförändringarna. Det innebär att du själv påverkar dina elkostnader genom din konsumtion, samt att dina elkostnader kan gå ner om marknadspriserna gör det. Motsatsen gäller dock om marknadspriserna skulle gå upp eller om du förbrukning ökar.

Det bästa alternativet för dig

För att få svar på om du bör välja ett elavtal med rörligt elpris eller fast elpris bör du se över tidigare historik och kolla hur du jämför elavtal. På så sätt får du en tydligare bild av vilket alternativ som kan vara mest lönsamt för dig och kan därefter teckna det elavtal som erbjuder bäst lösning för dig.

Spara pengar genom att teckna elavtal med lågt påslag

Något som många inte tänker på är att det i de flesta elavtal ingår ett så kallat påslag. Vad detta påslag innebär och hur det påverkar dina elkostnader är viktigt att kolla upp om du vill hitta billig el. Det gäller framförallt om du har ett större hus eller villa där elförbrukningen kan komma upp på rätt höga nivåer.

Vad innebär påslaget?

Detta påslag, som ofta tillkommer på elavtalet, innebär att du får betala en extra kostnad baserat på hur många kWh du förbrukar. Denna extra kostnad läggs sen till på spotpriset och påverkar alltså dina slutgiltiga elkostnader, det i många fall även fast att du har ett fast elpris.

Det som är viktigt att komma ihåg är att hur stort detta påslag är och vad påslaget inkluderar varierar mellan de olika elbolagen. För att påslaget inte ska påverka dina elpriser mer än du är medveten bör du ha denna aspekt i åtanke när du jämför elavtal och priser, precis som att du bör ha övriga avgifter i åtanke.

FAQ – vanliga frågor om elpriser