Elbilsladdare

Skapad av: [post_author]
Publicerad den: [be_published_modified_date]
Kategori: [post_category]

elbilsladdare

Kör du elbil? Då är det nödvändigt för dig att installera en elbilsladdare! Genom att installera en laddbox för elbil kan du när du vill ladda din bil hemma.

Detta innebär att du kommer kunna ladda bilen på natten, under tiden som du jobbar eller samtidigt som du njuter av en lugn kväll i soffan. Med denna typ av laddning kan du också själv bestämma vilken tid bilen ska laddas, vilket innebär att du kan spara både energi och pengar.

laddning av elbil

Med det breda utbud av elbilsladdare som finns på marknaden idag är det dock inte alltid helt enkelt att veta vilken av alla modeller man bör välja. Värt att nämna är att det finns en elbilsladdare och laddbox för alla, det gäller bara att du ska hitta rätt! Läs mer här nedan – vi går igenom allt du behöver veta när det kommer till laddare till elbil.

Vilken elbilsladdare ska jag välja?

Vilken laddbox till elbil som är den bästa för dig beror på ett par olika faktorer. Bland annat är faktorer som bilmodell och bilens årsmodell avgörande, samt hur och var du önskar att laddaren ska installeras. Detta är i sin tur avgörande i frågan om hur du ska kunna ladda din elbil, och vilken effekt du ska få när du laddar.

Har du några specifika önskemål kring användning, funktioner eller design kan även det vara avgörande i frågan om vilken elbilsladdare som är den bästa för dig. Olika modeller kan bland annat skilja sig åt vad gäller effekt, längd på kabel, placeringsmöjligheter, vilka bilar de passar med, om det är ett typ 1 eller typ 2 uttag, och så vidare.

För att garantera att du gör det absolut bästa valet när det kommer till köp av laddbox för elbil rekommenderar vi dig att du tar kontakt med en bilsäljare eller annan kunnig inom området. Där kan du få tips och råd kring vilken modell av elbilsladdare som uppfyller dina krav och ger dig det du behöver och vill ha. Det är även smart att jämföra elbilsladdare online.

Hur installera laddbox?

När du hittat den elbilsladdare som du vill ha är det dags att installera den. Installation av laddbox är sällan särskilt svårt, men det krävs att du tar hjälp av certifierade elektriker eller andra kunniga för att det ska göras rätt, samt för att det hela ska göras på ett säkert och tryggt sätt med hållbara resultat.

Många av de företag som säljer elbilsladdare erbjuder färdiga paket där både själva laddboxen, leverans av produkten och tillhörande installation ingår i samma pris. Detta hittar du bland annat hos Zave, som erbjuder laddboxar och installation direkt i ditt hem. En mycket bra tjänst att vända sig till för dig som köpt elbil och är i behov av att installera egen laddstation.

När priserna är skyhöga i hela landet kan det vara värt att prova vår nya samarbetspartner elmarknad.

Att tänka på vid installation av laddning för elbil

För att din elbilsladdning hemma ska göras så säkert och tryggt som möjligt krävs det som sagt att installation av din laddbox görs på rätt sätt. Inför detta bör du tänka på följande saker:

  • Använd inte det vanliga vägguttaget för laddning av din elbil

  • Ta hjälp vid placering av din laddningspunkt för att hitta bästa möjliga plats

  • För vissa passar det bäst att installera laddboxen på en stolpe medan det för andra passar bättre att installera den direkt på väggen

  • Kontrollera att det företag du anlitar för installation av laddbox är kvalificerade och godkända för att genomföra installationen

  • Se till att kontinuerligt underhålla din laddningsstation och att den är fortsatt säker att använda för elbilar

LADDBOX Från Norge – Anpassat för Nordiskt Klimat och Passar till ALLA ELBILAR!

ZAPTEC GO

Nu nedsatt pris!

zaptec go laddbox

Varför ska jag installera en elbilsladdare?

Det finns många anledningar till att du som äger och kör en elbil bör installera en elbilsladdare i hemmet. Det åtminstone om du bor i eget hus eller villa. Bor du i lägenhet eller radhus har bostadsrättsföreningen ofta ordnat så att du som boende har tillgång till användning av ”allmänna laddstationer” i närområdet.

Vänder du dig till ett företag som till exempel Zave slipper du tänka på allt vad heter just leverans och installation. När du hittat den elbilsladdare du vill köpa – de erbjuder ett brett sortiment av laddbox och laddstation – ser de till att du får den både levererad och installerad omgående. Laddningen sköts sen smidigt och enkelt när det passar dig.

Farligt att ladda elbil i vanligt vägguttag

Den främsta anledningen till att du bör installera en laddbox för elbil är att det är farligt att ladda elbilen i ett vanligt vägguttag, i ett så kallat schukouttag. Sådana uttag är inte dimensionerade för den höga, och långvariga, belastning som laddning av elbil innebär. Skulle du ladda bilen i ett sådant uttag kan det innebära risk för överbelastning och brand.

Snabb laddning med elbilsladdare

En annan avgörande anledning till att installera en egen laddbox är att du med en elbilsladdare kan ladda väldigt snabbt. Kombinationen av säker, effektiv och hållbar laddning bör vara tillräckligt goda anledningar till att själva vilja installera en laddbox hemma. En laddbox kan snabbt uppnå maximal styrka och väldigt hög laddeffekt för snabbare resultat.

Tips på bästsäljande elbilsladdare

Charge Amps Aura 2×22 kW installerad -50% avdrag

charge amps aura laddningsbox

Charge Amps Aura 2×22 kW installerad -50% avdrag

Charge Amps Aura 2×22 kW installerad -50% avdrag

abb terra laddlösning

Kan jag få skatteavdrag på mitt köp av elbilsladdare?

I Sverige har vi ett skatteavdrag som heter Grön Teknik, vilket kan liknas med en typ av ROT-avdrag. Detta avdrag innebär att du bland annat endast behöver betala halva priset för köp och installation av elbilsladdare, det vill säga att du får 50% rabatt på den totala kostnaden.

Mer förmånligt att installera solceller!

”Från och med den 1 januari 2023 är det mer förmånligt att installera solceller som låter dig generera egen elektricitet. Avdraget på fakturan höjs från 15 till 20 procent om du har tillräckligt mycket skatt att räkna av reduktionen mot.”

Källa: Skatteverket

Om du betalar inkomstskatt och inte på annat sätt redan utnyttjat ditt Grön Teknik- avdrag kan det vara möjligt för dig att nyttja detta vid köp av laddare för elbil. Det till exempel om du köper din laddare hos Zave. Läs mer hos Skatteverket och du vill veta mer om detta skatteavdrag och om du har möjlighet att nyttja det.
 
Intresserad av fler elbilstillbehör? Då kan ni kika in på elbilstillbehör.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *