Greenely elavtal

Skapad av: [post_author]
Publicerad den: [be_published_modified_date]
Kategori: [post_category]

Att välja elbolag kan kännas krångligt, inte minst eftersom det finns så många olika att välja mellan. Att elbolag har olika för- och nackdelar och de kan fungera ganska olika. Här kollar vi närmare på Greenely.

Vad är Greenely?

Greenely är helt enkelt ett elbolag, de säljer el till hushåll. Det som är utmärkande med Greenly är att de säljer el till inköpspris, det vill säga utan påslag, eller ”spotpris” som det också kallas. De erbjuder även smarta funktioner, till exempel att du kan hålla koll på när elen är som billigast eller sälja din egen solcellsel om du har sådan.
På det stora hela fungerar Greenely som vilket annat elbolag som helst – du tecknar ett avtal och köper din el från dem. De erbjuder även möjligheten att hålla koll på elförbrukningen, genom att du hela tiden kan se hur mycket du förbrukar. Men inte bara det, utan du kan även hålla koll på när elen är som dyrast – och till och med få en varning när elpriset är högt. På så sätt kan du anpassa din elförbrukning efter elpriset, och till exempel passa på att ladda elbilen när elen är som billigast.

Kan du tjäna pengar med Greenely?

Vanligtvis handlar valet av elbolag inte om att tjäna pengar, utan kanske snarare om att spara pengar genom att välja ett billigt elbolag – eller ett elbolag som låter dig hålla koll på din förbrukning och aktuella elprise
Med en del elbolag, till exempel Greenely, kan du dock tjäna pengar också. Åtminstone om du har, eller installerar, solceller. Om du har solceller så använder du förstås dessa själv för att minska dina elkostnader, men du kan även sälja den el du inte förbrukar själv genom Greenely. På så sätt kan du faktiskt inte bara spara pengar med dem, utan även tjäna pengar

Vad är Greenelys app?

Greenely har en egen app med flera smarta funktioner. Med den kan du till exempel se din eldata timme för timme, få analyser och jämföra din elförbrukning mot andras. På detta sätt kan du hålla koll på din elförbrukning, och du kan även använda dessa verktyg för att minska din elförbrukning.
En annan fördel är att du även kan se vad elen kostar för tillfället, vilket gör att du kan anpassa din elförbrukning för att spara pengar. När elen är som billigast så kan du passa på att göra sådant som drar mycket el, som att ladda elbilen och liknande. Du kan även få varningar när elen är dyr, så att du vet när du ska vara försiktig med förbrukningen för att spara pengar.
Om du har solceller och säljer din överblivna el till Greenely kan du även använda appen för att hålla koll på detta. Då kan du se din egen konsumtion, och se hur mycket el du säljer tillbaka. I appen kan du alltså se hur mycket el dina solceller producerar, hur mycket du använder och hur mycket som säljs.
fördelar

Fördelar med Greenely

  • Inköpspris på elen
  • Smart app
  • Varningar vid höga elpriser
  • 100 procent grön el som är märkt ”Bra miljöval”
  • Möjlighet att följa elpriset
  • Ingen bindningstid
  • Möjlighet att sälja el med solceller
nackdelar

Nackdelar med Greenely

  • Erbjuder inte elavtal till fast pris

Tänk på detta när du väljer elbolag

Det finns som sagt ett stort antal olika elbolag i dag, och de kan fungera på väldigt olika sätt. Många har appar, men långt ifrån alla, och exakt vilka funktioner som finns i appen kan också variera. En del elbolag använder sig av fast elavtal, andra av rörligt och ibland finns möjligheten att välja
När du väljer elbolag bör du först och främst fundera över vad som är viktigt för dig. Är ett lågt pris det viktigaste? Eller kanske möjligheten att kunna påverka ditt elpris, genom att förbruka mindre el vid högt pris och mer vid lägre? Kanske vill du ha så bra koll som möjligt, eller också så vill du ha det så enkelt som möjligt.
För dig som gärna vill ha koll och aktivt vill jobba mot en lägre elförbrukning eller anpassa elförbrukningen efter elpriset är Greenleys upplägg ett bra val. Då behöver du en app där du kan hålla koll, och få varningar vid högt elpris.
Om du däremot vill att det ska vara så enkelt som möjligt, och vill slippa hålla koll på elen och priserna, kanske ett elbolag som erbjuder fast elpris är ett bättre val. Då vet du vad du betalar för din el, men har inte samma möjlighet att påverka priset.

Är Greenely bra?

Eftersom alla har olika kriterier så blir det svårt att säga vilket elbolag som är det bästa valet, det finns inte ett elbolag som passar för alla utan olika elbolag passar för olika personer. Men Greenely är definitivt ett bra elbolag, på flera sätt. De erbjuder grön el som är märkt ”Bra miljöväl”, och dessutom till inköpspris. Dessutom låter de sina kunder hålla koll på förbrukningen, vilket är en stor fördel för många.
grön el

Sammanfattning

Greenely är ett elbolag med 100 procent grön el som är märkt ”Bra miljöväl”, och de säljer el till inköpspris. För att göra det hela extra miljömedvetet och ekonomiskt så har de en app där man kan se sin elförbrukning, få varningar vid högt elpris och hålla koll på vad elen kostar för tillfället. På så sätt kan man anpassa sin elförbrukning, minska sina elkostnader och samtidigt vara snäll mot miljön.

När priserna är skyhöga i hela landet kan det vara värt att prova vår nya samarbetspartner elmarknad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *