Luftvärmepump vatten

Skapad av: [post_author]
Publicerad den: [be_published_modified_date]
Kategori: [post_category]

luftvärmepump vatten

För dig som vill värma upp ditt hus och hem på ett tryggt, hållbart och miljövänligt sätt kan ett system med luft vattenvärmepump vara passande att installera. Luft vattenvärmepumpar tar tillvara på utomhusluften genom att utvinna dess värme, vilken du i sin tur kan använda för att både värme upp och få varmvatten till din bostad.

Tack vare systemets utformning arbetar det mycket effektivt, vilket gör att du kan dra ner din energikonsumtion och därmed även dra ner din elkostnad i stort. Ett sådant uppvärmningssystem är framförallt ett mycket både billigare och bättre alternativ om du sen tidigare har ett vattenburet system med radiatorer. Installationen görs snabbt och smidigt.

Ett bra alternativ av uppvärmningssystem

Om du sen tidigare har ett vattenburet uppvärmningssystem där energi och värme kommit från exempelvis ved eller olja kan det finnas många fördelar för dig att installera ett system med luft vattenvärmepumpar. I och med att denna typ av värmepumpar tar tillvara på utomhusluften är det både ett smidigt, praktiskt, miljövänligt och väldigt billigt alternativ.

Önskar du sänka dina el- och uppvärmningskostnader samtidigt som du får ett smart system som är lätt att hantera och ta hand om kan vi verkligen rekommendera luft vatten värmepump.

De alternativ av luft vattenvärmepumpar som finns på dagens marknad säljs ofta till förhållandevis bra pris så att du kan göra större besparingar. Hos Zave Värmepumpshopen kan du hitta luftvattenvärmepumpar och system för uppvärmning som passar dig och ditt hus.

Är luftvärmepumpar ett bra ekonomiskt beslut?

Ett hus som behöver 11 000 kWh för uppvärmning kan spara cirka 7 400 kWh med den här typen av pump. Då återstår 3 600 kWh som kan levereras med el – vilket ger en genomsnittlig årlig kostnadsminskning på 9 620 kronor och en total besparing på 4 680 kronor!

Komplettera värmesystemet med andra värmekällor

En stor fördel med just ett vattenbaserat luftvärmepumpssystem är att det också kan kompletteras med andra värmekällor. Genom att exempelvis koppla samman systemets vattentank med solpaneler eller liknande kan du få ett extra effektivt, miljövänligt och hållbart system för uppvärmning oavsett väder, vind och temperatur.

Hållbart i nordiska klimat

Detta är framförallt att föredra om du är i behov av värmepumpens funktion i ett mer påfrestande klimat, så som det klimat vi har här i norden. Med kalla temperaturer, hårda vindar och växlande påfrestningar utifrån krävs det att värmesystemet är extra tåligt för att det ska fungera felfritt i alla lägen, utan att kostnaderna ska stiga i höjden.

Med en luft vatten värmepump med kompletterande värmekälla finns det inget som kan stå i vägen för att du ska kunna förse ditt hus med den värme och energi som du behöver, oavsett årstid. Att du dessutom samtidigt gör ett miljövänligt val som även innebär att du privat kan göra stora besparingar säger mycket om hur hållbart detta alternativ av värmesystem är!

lufvärmepump vid hus

Hitta bästa vattenburen luftvärmepump för dig

Det finns mycket som talar för att en vattenburen luftvärmepump kan vara ett mycket bra alternativ för uppvärmning av ett hus. Det inte minst om du sen tidigare har ett vattenburet system med radiatorer. Då är det både smidigt och enkelt att koppla om värmepumpen och dess system så att värmen och energin utvinns från luften utomhus, istället för fossila bränslen.

Har du dessutom installerat solpaneler eller liknande kan även dessa kopplas samman till luft vattenvärmepumpen för att göra ditt system extra effektivt och hållbart, det även på ett väldigt miljövänligt sätt. Installationen görs snabbt och enkelt så att du omgående kan ta del av dess kraftfulla effekt och dina sänkta värmekostnader.

Viktigt med rätt dimensioner och installation

Värt att nämna är att en luftvärmepump vatten inte bara måste installeras på rätt sätt för att den ska ge önskad effekt och kostnadssänkning. Utan det är även högst avgörande att luft vattenvärmepumpen dimensioneras rätt, det vill säga att den är av rätt storlek. Vilket storlek som är den bästa för dig beror helt på dina behov när det kommer till uppvärmning.

Här måste man bland annat se till bostad, var i landet man bor, samt utomhustemperaturerna. Detta är framförallt avgörande om man ska installera en luft vattenvärmepump i de norra delarna av Sverige där det större delen av året är kallt utomhus – en luftvärmepump gynnas av varmare klimat den utvinner värmen ur utomhusluften.

Lyckas man hitta en luft vatten värmepump med rätt dimensioner för ditt hem och din situation kan man se till att energiförbrukningen dagligen ligger på en så låg nivå som möjligt. Det kan i sin tur bidra till att dina årliga uppvärmningskostnader minskar med upp till 80%. Du kan hitta värmepumpar som fungerar perfekt för dig till riktigt bra pris.

Installera en luftvärmepump vatten

När du ska installera en luftvärmepump vatten rekommenderar vi att du följer instruktionerna väl. Detta för att säkerställa en korrekt och säker installation samt för att maximera effektiviteten och kostnadsbesparingarna. Anslutningen mellan det vattenburna systemet och värmepumpen måste göras på rätt sätt för att det ska fungera optimalt, och din installatör bör ha erfarenhet av den här typen av installation. Många butiker erbjuder professionella installatörer vid köp av luftvärmepump som exempelvis Värmepumpshoppen. 

Vidare, du bör använda isolering för att minska risken för värmeförlust när du ansluter utomhusenheten och inomhusenheterna. På så sätt kan du snabbt få önskad temperatur i hemmet och samtidigt hålla din energiförbrukning låg.

Sammanfattningsvis kan luftburna vattenvärmepumpar vara ett utmärkt alternativ för dem som vill sänka sina uppvärmningskostnader och gå bort från traditionell förbrukning av fossila bränslen. Med rätt kunskap och hjälp med installationen kan du få ett effektivt system på plats som sänker dina energikostnader och samtidigt gynnar miljön.

Servicefinder värmepumpar

Hos servicefinder kan du helt gratis skicka in en förfrågan om värmepumpar. Det kan handla om nyinstallation, reparation eller service. 

Köpa värmepumpar online

Idag kan du välja att köpa värmepumpar vatten online. Detta kan vara ett mycket bra alternativ för dig som vill uppgradera värmepumpen och gå från fossil bränslekonsumtion till ett både mer miljövänligt och billigare system där värme och energi utvinns av luften utomhus.

Gör du ditt köp online kan du enkelt filtrera och söka dig fram bland olika alternativ och produkter för att hitta det bästa värmesystemet som ger dig det du behöver. Det finns pålitliga och hållbara värmepumpar även för dig som bor i ett klimat som kräver mer när temperaturen sjunker och de yttre påfrestningarna ökar.

köpa luftvärmepump online

Zave Värmepumpshopen

Väljer du att beställa ett vattenburet uppvärmningssystem från Zave Värmepumpshopen hjälper de dig med allt som hör till! Du kan få hjälp med allt från val av luft vatten värmepump och tillhörande produkter till leverans och korrekt installation på plats. Vid frågor eller funderingar kan du direkt få svar på dem via deras kundtjänst.

Tack för att du tog dig tid att läsa den här artikeln! Vi hoppas att den har hjälpt dig att lära dig mer om luftvattenvärmepumpar och deras fördelar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *